preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lovas

 > Naslovnica
Vijesti

Početak nove nastavne godine

Autor: MARKO BRAJKOVIĆ, 5. 9. 2021.

Poštovani roditelji i dragi učenici, u ponedjeljak 6. rujna započinje još jedna nastavna godina prepuna nepoznanica i izazova. No, to nas ne treba obeshrabriti. Zajedničkim snagama, uz puno međusobnog razumijevanja i suradnje možemo ostvariti sve što planiramo.

Naši učenici suočavaju se s tri velika izazova - daljnjom prijetnjom virusa i poštivanjem epidemioloških mjera, "rupama" u znanju koje su posljedica mještovitog modela nastave i izostanka neposredne i slobodne komunikacije s učiteljima te umorom i tugom koja se s vremenom uvukla u sve nas zbog rada u izmijenjenim okolnostima.

Obećajemo da ćemo učiniti sve da našim učenicima olakšamo svladavanje sva tri izazova te da škola bude mjesto u kojem će se osjećati sigurno, prihvaćeno i veselo. Usprkos svemu i u prkos svemu.

Vas, dragi roditelji, molimo za suradnju, pomoć, konstruktivnu kritiku i razumijevanje.

Evo nekoliko uvodnih napomena za prvi nastavni dan, detaljnije epidemiološke upute učenici i roditelji dobit će tijekom prvog nastavnog tjedna od razrednika i razrednih učiteljica.

RAZREDNA NASTAVA - Lovas

Učenici 2., 3. i 4. razreda dolaze u školu u 8 sati na glavni školski ulaz gdje ih dočekuju razredne učiteljice. Učenici ne moraju nositi maske za lice, no važno je da drže međusobni razmak, posebice učenici različitih razrednih odjela. Po dolasku u učionicu oprat će ruke i zauzeti svoje mjesto. Učenici na nastavi ne nose maske za lice i dozvoljeno je miješanje učenika različitih razrednih odjela na svim dopunskim, dodatnim i izvannastavnim aktivnostima.

Učenici 1. razreda i njihovi roditelji dolaze u školsko dvorište u 9 sati gdje je pripremljen kratak program za doček prvašića. Nakon programa, učenici sa svojom učiteljicom odlaze u učionicu. Roditelji će se zadržati na kratkom domjenku uz poštivanje mjera međusobnog razmaka. Po potrebi, roditelji mogu posjetiti učenike u učionici uz poštivanje epidemioloških mjera - moraju nositi maske, držati razmak i ograničiti vrijeme zadržavanja na 15 minuta.

RAZREDNA NASTAVA - Opatovac

Učenici 1., 2., 3. razreda dolaze u školu u 8 sati na glavni školski ulaz gdje ih dočekuju razredne učiteljice. Učenici ne moraju nositi maske za lice, no važno je da drže međusobni razmak, posebice učenici različitih razrednih odjela. Za sam početak pripremljen je kratak program za učenike 1. razreda i njihove roditelje u prostoru ispred škole. Po dolasku u učionice oprat će ruke i zauzeti svoje mjesto. Učenici na nastavi ne nose maske za lice i dozvoljeno je miješanje učenika različitih razrednih odjela na svim dopunskim, dodatnim i izvannastavnim aktivnostima.

PREDMETNA NASTAVA

Učenici predmetne nastave (5. do 8. razred) u školu dolaze u 7.45 sati i ulaze na različite ulaze - 5. i 6. razred na dvorišni ulaz, a 7. i 8. razred na ulaz sportske dvorane. Na ulazu će ih dočekati razrednici i uputiti dalje. Učenici prilikom ulaska u školu, za vrijeme kretanja zajedničkim prostorima te na izlasku iz škole moraju nositi maske za lice i održavati razmak. Na nastavi učenici ne moraju nositi maske jer je osiguran odgovarajući razmak. Po dolasku u učionicu oprat će ruke i zauzeti svoje mjesto.

Polazak autobusa za učenike iz Opatovca: 7.15 sati, povratak iz Lovasa u 11 sati.

Svi učenici u školi će se zadržati do 10.35 (tri školska sata) i za njih nije pripremljena prehrana pa vas molimo da si ponesu vlastitu užinu jer školska kuhinja počinje s radom 13. rujna.

Preobuća je za sve učenike OBAVEZNA od prvog dana.

Prvog dana učenici će preuzeti udžbenike i druge obrazovne materijale i izjavu koju će vam donijeti na potpis - izjavom potvrđuju da su preuzeli udžbenike i obavezuju se da će o njima brinuti na odgovarajući način.

Još jednom, poželimo nam svima puno sreće i uspjeha u novoj nastavnoj godini!

 
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Anketa
Koristite li školske mrežne stranice?

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Forum
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Lovas / Matije Gupca 2, HR-32237 Lovas / www.os-lovas.skole.hr / ured@os-lovas.skole.hr
preskoči na navigaciju